Spoedopleiding

” Wil je met spoed slagen voor je rijbewijs? Autorijschool Inter geeft spoedopleiding voor het behalen van autorijbewijs categorie B. Je kunt kiezen voor een 5, 8 of 10 daagse spoedopleiding.”

stopwacht tijdens spoedcursus voor het autorijbewijsWat is een spoedopleiding: Rijbewijs opleiding in kort tijdsbestek

Een spoedopleiding is een intensief rijbewijs opleiding voor het autorijbewijs categorie B, de opleiding duurt 5, 8 of 10 dagen. Deze opleiding bestaat uit een praktijk en theorie gerichte studie. In een kort tijdsbestek van een paar dagen moet je in staat zijn om de verkeersstof van een normale rijopleiding in deze tijd te verwerken.

Waarom volgen mensen een spoedopleiding?

Mensen hebben behoefte aan een spoedopleiding omdat ze vaak te maken hebben met een baan waarbij een auto voor het werk nodig is. Het komt erop neer “geen autorijbewijs is geen baan of een baan met een beperking in functie”. Ook zijn er jongeren van 16, 18 jaar of ouder die wegens omstandigheden eerder voor hun rijbewijs moeten slagen of graag willen investeren om sneller in bezit te zijn van een rijbewijs inclusief theorie-certificaat.

Wat vraagt een spoedopleiding van mij?

Een spoedopleiding stelt je in tijdens het volgen van praktijk lessen vaak op de proef, zo moet je de nodige discipline, motivatie en snelle manier van leren bezitten om een spoedopleiding en CBR rijexamen bij je autorijschool met succes af te ronden.

Welke oefeningen krijg ik in het verkeer?

Tijdens rijlessen in het verkeer kunnen oefeningen variëren, in hoofdlijnen wordt er geoefend op voertuigbeheersing, rijvaardigheid, verkeersinzicht, verkeersveiligheid, verkeerstekens en voorrang. De auto-rijinstructeur geeft je professionele adviezen en tips om je door de spoedcursus optimaal te begeleiden. Na het instappen begin je met de kennismaking van de auto, de auto leren besturen en benodigde kijktechnieken om de auto goed onder controle te krijgen. Gaat dit goed dan wordt er gestart met oefeningen zoals parkeren, keren op de weg, voorrang verlenen, autorijden in binnen en buiten de bebouwde kom. Ook file, drukke wegen, goed of slecht weer kunnen voorkomen tijdens de autorijlessen in het verkeer.

TIP: Zorg dat je tijdens het afrijden bij het CBR rijexamen ontspannen en jezelf bent. Focus op je kennis en ervaring die je in het verkeer hebt opgedaan.

Klik hier en schrijf je in